Ciorba deasa de vara cu dovlecel

de Sylvia in Ciorbe, 28 Iul 2010 | 6084 vizualizari

 

Va prezint aceasta ciorba deasa de vara care a adunat toate legumele verii la un loc, a iesit foarte gustoasa si lejera

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de : 
  • un fir de ceapa verde,
  • un ardei rosu,
  • 2-3  dovlecei mici ( eu am pus zuchinni),
  • un morcov,
  • cateva rosii decojite,  
  • o mana de salata asortata,
  • o mana de paste,
  • sare,
  • o lingura ulei de masline,  
  • o cutie de 100 ml de iaurt, 
  • verdeata la alegere ( eu am pus leustean si marar )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba deasa de vara cu dovlecel:

  Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.

  Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu de fonta / ceaun  de care nu ma despart de cate ori pot pentru ca mi se pare ca iese mancarea mai gustoasa . Dupa ce s-au inmuiat legumele adaugam 2 l de apa calda, punem pastele  si lasam sa clocoteasca pret de 10 minute .  

 Intre timp pregatim salata, eu am pus salata asortata care are mai multe tipuri de frunze .

Adaugam si salata  maruntita in oala si mai lasam sa fiarba cu capacul pus pret de 2 minute. Dregem la final cu sare si adaugam iaurtul batut si verdeata maruntita . A fost o ciorba excelenta, racoroasa si lejera, perfecta pentru o zi vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba deasa de vara cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

28.07.2010, 21:35

Sylvia, e de nota 10!

Teo 1

28.07.2010, 22:52

O ASEMRNEA ciorba nu mergea decat in strachina asta traditionala; cat imi place !

mena29 1

29.07.2010, 10:16

Si mie-mi place tare mult strachina

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de legume