Ciorba radauteana

de Ina in Supe/Ciorbe, 3 Ian 2015 | 44352 vizualizari

 

Florinaaa, fa-mi o ciorba ! Si-am facut, ca trebuia sa ma dreg si eu, dupa atatea prajituri si "porcarii" :D :))))

 

INGREDIENTE

  • un piept de pasare ( cocoş de curte )
  • o ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • un ardei gras/ gogosar
  • legume uscate fara sare 
  • sare
  • 700 g iaurt
  • 3 galbenusuri crude
  • o capatana de usturoi
  • otet dupa gust
  • patrunjel/leustean tocat
  • Pentru aspect:
  • un morcov ras
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Curatam legumele (ceapa, gogosarul, morcovul si pastarnacul), le spalam si le despicam in doua.

Pieptul de pasare il spalam in apa rece, apoi il punem la fiert, in 3-4 litri de apa, impreuna cu legumele si o lingura cu sare. Eu am adaugat si o lingura cu legume uscate fara sare. Am fiert totul in oala sub presiune, timp de 30 minute, apoi am oprit focul.

Lasam sa iasa presiunea din vas, apoi deschidem capacul si scoatem carnea si  bucatile de legume, lasandu-le sa se raceasca.

In timp ce zeama si carnea se racesc, frecam galbenusurile crude cu praf de sare si adaugam treptat iaurtul, pana obtinem un amestec omogen. 

Pentru a impiedica branzirea oului in supa, adaugam in compozitia de galbenusuri cate un polonic de supa calda, pentru egalizara treptata a temperaturii, amestecand continuu. Cand amestecul de ou si iaurt este suficient de cald, il adaugam in zeama si amestecam. 

Desfacem carnea de pe oase si o tocam in bucati mici, pe care le vom pune in ciorba.

Curatam usturoiul, il pisam si-l adaudam in ciorba. 

Separat, curatam un morcov si-l dam pe razatoarea mica, apoi il calim usor in 2 linguri cu ulei. Punem peste morcovul calit un polonic de zeama, amestecam si turnam amestecul in ciorba, imbunatatind in acest fel atat aspectul, cat si gustul ciorbei.

Acrim ciorba cu otet ( mie-mi place sa pun si cateva linguri cu otet in care au stat ardei iuti ) si presaram patrunjel sau leustean tocat. 

Potrivim gustul de sare.

Servim fierbinte, alaturi de ardei iuti.

TIPS-URI

1

Eu folosesc iaurt si nu smantana, pentru ca ciorba sa nu fie foarte grasa. Mi se pare ca in acest fel si gustul ciorbei este mai bun.

2

Daca folositi smantana, reduceti cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mi09mi 1

03.01.2015, 23:11

foarte buna ciorba ta! Excelenta ideea cu iaurtul. Dar , din pacate, nu e radauteana. Incearca sa-i dai o denumire noua. eventual sa-ti poarte numele. Felicitari!

Ina 1

04.01.2015, 00:04

atunci e fetesteana ))
Oricum, multumesc pentru vizita

mihaelar63 1

06.01.2015, 04:43

Si eu vreau din cocos de curte [ era sa zic de munte ]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec