Ciorba taraneasca cu leustean

de mihaelar63 in Ciorbe, 2 Iun 2017 | 23323 vizualizari

 

  Ani intregi nu am folosit leustean la ciorbe. Consideram ca are o aroma prea puternica. In ultimii doi ani, de cand il cultiv, m-am amorezat de el si il folosesc periodic. Am dorit sa prepar costita de vitel. In primul rand, am pus costita sa fiarba in apa cu sare. Zeama am folosit-o la prepararea unei gustoase ciorbe taranesti.
     Intrucat este o ciorba taraneasca, o prezint in frumoasa farfurie mostenita de la bunica mea.

 

INGREDIENTE

  • 2 l zeama de carne [ vitel]
  • 2 morcovi
  • 3 cepe verzi
  • 3 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija telina Apio
  • 1 cana varza verde tocata
  • 1/2 cana mazare verde
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 1 cana bulion de rosii
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 lingura leustean verde tocat
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu leustean:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte  marunte.
  3. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul.
  4. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza tocata si mazarea verde.
  5. Condimentati cu pasta de ardei iute.
  6. Dupa inca 5-10 minute de fiert, se pune in ciorba ceapa, patrunjelul verde si leusteanul tocate marunt.
  7. Tot acum, se pune si ardeiul rosu taiat cubulete.
  8. Ardeiul pus in acest moment nu isi schimba culoarea mult si isi pastreaza din calitatile nutritive.
  9. La sfarsit, se amesteca ciorba cu bulionul de rosii si se mai da un clocot.
  10. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  11.   Serviti ciorba taraneasca cu leustean si patrunjel verde, presarate deasupra.

              Pofta buna !!!!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata