Ciorbita de ied

de Ina in Supe/Ciorbe, 23 Mai 2010 | 10868 vizualizari

 

Se face rar, dar se papa cat ai clipi..... Acra si aromata.

 

INGREDIENTE

 

  • capul, coada, gatul de ied
  • matele de ied
  • o ceapa
  • un morcov
  • telina
  • rosii in bulion ( 500 g.)
  • un litru de bors
  • sare
  • piper
  • leustean verde

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de ied:

 

Carnea se tine 30 minute in apa rece, pentru a difuza gustul in zeama.

Matele se taie in lung, cu varful unui cutit, apoi se spala in 5-6 ape cu sare si bicarbonat, pana devin albe si nu mai miros urat.

Se pune carnea la fiert  avand grija sa adunam spuma formata, apoi adaugam si  matele spalate si taiate in fasii lungi de cca 6 cm.

Daca nu se mai formeaza spuma punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba. Cand ceapa  e fiarta adaugam rosiile tocate marunt. La final, turnam borsul de casa fierbinte si mai lasam doua-trei clocote. Oprim focul si presaram leustean verde din belsug.

 

 

 

TIPS-URI

1

Carnea de ied si de miel nu se spala niciodata cu apa calda, pentru ca ii schimba gustul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]