Ciulama cu pui si ciuperci

de Adele in Pui, 12 Oct 2015 | 5377 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Gaby :http://www.bucataras.ro/retete/ciulama-cu-ciuperci-si-pui-63753.html :x

 

INGREDIENTE

  • 500 gr copanele de pui.
  • 400-500 gr ciuperci albe proaspete.
  • 1 cub de unt.
  • 1 ceapa.
  • 2 linguri cu ulei.
  • 1 catel de usturoi.
  • 50 ml vin alb.
  • 3-4 linguri cu smantana.
  • sare.
  • piper.
  • patrunjel .
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu pui si ciuperci:

Pentru inceput se curata de pamant si se spala ciupercile,se taie in felii potrivite.Dupa care se pune o tigaie (eu am folosit un tuci)la incalzit cu untul ,cand se topeste ,se adauga ceapa tocata marunt se caleste putin dupa care se pun copanelele de pui si se sigileaza pe o parte si pe alta ,se adauga vinul si se asteapta sa se evapore.Dupa care se pun ciupercile ,se adauga putina apa si ulei ,usturoiui taiat felii ,se potriveste de sare si se lasa la foc potrivit acoperit cu un capac.Cand carnea se rumeneste se adauga smanatana si putina apa,se lasa  pentru cateva minute ,se amesteca bine si se da la o parte ,se pune patrunjelul tocat marunt si piper dupa gust.

Se poate servi alaturi de mamaliga .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pui si ciuperci