Am facut o ciulama picanta cum mancam la bunica mea in copilarie, pe care am servit-o cu pui la ceaun. Mamaliguta va lipsi de data asta...
Se taie puiul in bucati si se pune in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare.
Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit.
Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt.
Ciupercile pentru ciulama se scurg, se clatesc, se maruntesc si se adauga peste ceapa.
Adaugam si cateva foi de dafin, piper, delikat(sau sare) si usturoi maruntit.
Intre timp am amestecat faina cu putin lapte rece, iar restul de lapte l-am pus la incalzit. Am turnat faina in ciulamaua de ciuperci si am inceput sa o diluez pe parcurs cu lapte cald, amestecand continuu.
La final am presarat in ciulama marar tocat marunt.
1
o ciulama de ciuperci bine facuta merge servita cu mamaliguta, cu sau fara carne