Ciulama de ciuperci

de Merisor in Pui, 13 Iul 2012 | 36221 vizualizari

 

Am facut o ciulama picanta cum mancam la bunica mea in copilarie, pe care am servit-o cu pui la ceaun. Mamaliguta va lipsi de data asta...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • Ulei
  • foi de dafin
  • 1 capatana de usturoi
  • Piper
  • Sare(sau delikat)
  • 1 cutie ciuperci
  • 750 ml lapte
  • 5-6 linguri faina
  • ¼ pachet unt
  • 1 ceapa medie
  • ½ legatura marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se taie puiul in bucati si se pune  in ceaun cu ulei, foi de dafin, piper, 3-4 catei de usturoi taiati marunt si delikat sau sare.

Se acopera si se lasa sa se prajeasca innabusit.

Se pune untul intr-o tigaie la topit, se toaca ceapa marunt si se pune peste unt.

Ciupercile pentru ciulama se scurg, se clatesc, se maruntesc si se adauga peste ceapa.

Adaugam si cateva foi de dafin, piper, delikat(sau sare) si usturoi maruntit.

Intre timp am amestecat faina cu putin lapte rece, iar restul de lapte l-am pus la incalzit.  Am turnat faina in ciulamaua de  ciuperci si am inceput sa o diluez pe parcurs cu lapte cald, amestecand continuu.

La final am presarat in ciulama marar tocat marunt.

TIPS-URI

1

o ciulama de ciuperci bine facuta merge servita cu mamaliguta, cu sau fara carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu piept de pui