Ciulama de ciuperci

de katty in Mancaruri de legume, 10 Feb 2020 | 5238 vizualizari

 

O reteta veche, dar mereu de actualitate. Nu sunt fan al mancarurilor cu faina, dar din cand in cand putem sa ne rasfatam cu o portie. Mai ales cand este vorba de ciuperci, care imi plac nespus de mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • sare
  • piper negru macinat
  • rozmarin uscat
  • marar verde
  • mamaliga pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.

Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.

Desfacem faina in putin lapte, amestecand pana nu mai sunt cocoloase, apoi adaugam tot laptele. Turnam laptele peste ciuperci, adaugam rozmarinul, sare, piper si fierbem  acoperit  pana se leaga sosul. Adaugam smantana si mararul si mai lasam putin la foc sa se infierbante, fara a clocoti.

Servim ciulamaua cu mamaliga.

TIPS-URI

1

folositi ciuperci proaspete pentru a obtine o culoare frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Galbiori la tigaie cu patrunjel si usturoi