Ciulama de hribi

de oanapl in Mancaruri de legume, 31 Mai 2019 | 4073 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Adina (Mitinita), careia ii multumesc si o pup.

 

INGREDIENTE

  • 400 g hribi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 3-4 lg ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de hribi:

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile ciupercile; daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercile nu ar fi fost comestibile).
Incingi uleiul intr-o tigaie si adaugi ceapa tocată mărunt si usturoiul pisat. Lasi pana se inmoaie ceapa si adaugi hribii taiati felii si lasi sa se caleasca cateva minute impreuna.

Adaugi smantana, potrivesti la gust de sare si piper si mai lasi la foc mic inca 2-3 minute.

Servesti ciulamaua cu mamaliguta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de hribi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi