Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2016 | 4498 vizualizari

 

Delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 250 g bureti de roua
  • 400 ml lapte gras
  • 2 linguri faina de tapioca
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • paine prajita pentru servire
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pleurotus cu bureti de roua:

Curatam ciupercile si le spalam.

Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi.

Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt.

Le punem la sotat in ulei de masline.

Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Punem 300ml si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Faina de tapoica se desface in 100 ml lapte, apoi se adauga peste ciuperci.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de cratita, fierbem ciulamaua la foc domol 10-15 minute.

Presaram verdeata proaspata, oprim focul.

Portionam si servim cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pleurotus cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi pai in omleta