Ciulama din pipote și inimioare

de Panacris in Pui, 27 Ian 2014 | 4425 vizualizari

 

O mâncărică ușoară și fină, îmbunătățită cu smântână ;)

 

INGREDIENTE

  • pipote și inimioare de pui cca. 500 g
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • enibahar 1 boabă,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2 bucăți,
  • țelină 50 g,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată.
  • gulie movalie cca. 50 g,
  • făină albă de grâu 2-3 linguri,
  • smântână 3 linguri,
  • piper colorat măcinat grosier
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama din pipote și inimioare:

Ceapa și zarzavaturile se curăță, se spală sub jet de apă rece și se pun la fiert, împreună cu măruntaiele de pui, la foc mediu, cca. 20 minute semiacoperit, în apă rece, puțin sărată, asezonată cu foaie de dafin și enibaharul.  Apoi se strecoară, atenție zeama se păstrează;) . Măruntaiele se toacă mărunt, eu am folosit robotul :D, apoi se pun din nou la feirt, la foc mediu în  puțină zeamă ce s-a obținut la fierberea măruntaielor.  Pentru obținerea sosului, făina se omogenizează cu zeama strecurată, obținută la fierberea măruntaielor și a legumelor, apoi se adaugă în amestecul de mai sus, smântâna, apoi se asezonează  de sare și piper, adăugându-se la măruntaiele fierte, amestecându-se continuu, cca. 10  minute, pentru a nu se face cocoloașe, 

Ciulamaua se servește fierbinte cu mămăligă!

Spor și poftă bună! ;)

P.S. Imagini intermediare, nu am :P. Dar mă credeți pe cuvânt că eu am preparat ciulamaua :D 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama din pipote și inimioare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui