Ciuperci umplute

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2012 | 21310 vizualizari

 

O reteta de Ciuperci umplute pregatita la vase Zepter

 

INGREDIENTE

8 ciuperci mari
1 ceapa mica
½ morcov mic
1 felie mica de telina
½ ardei gras rosu
1 legatura patrunjel
2 linguri de ulei
2 linguri cascaval ras
sare, piper dupa gust

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Se toaca marunt coditele de la ciuperci,ceapa, ardeiul gras, jumatate legatura de patunjel, se rad morcovul si telina.

Vasul Zepter de 1,8 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la jumatatea zonei galbene, se pune uleiul, se adauga legumele, se amesteca bine, se pune capacul si se opreste focul. Dupa 5 minute se ridica de pe vas capacul, se potriveste de sare si se adauga piper dupa gust. Se umplu palariile ciupercilor cu compozitia.

Vasul de 2,7 l se pune pe sursa de caldura la foc mediu. Cand acul indicator de la termocontrol ajunge la sfarsitul zonei galbene, se pun ciupercile in vas. Se acopera cu capacul. Cand acul indicator ajunge la jumatatea zonei verzi, se opreste focul. Ciupercile sunt gata cand acul se intoarce la sfarsitul zonei galbene.

Se scot din vas, in zeama lasata de ciuperci si se pun cascavalul, putina sare, piper si apoi se amesteca pana se topeste cascavalul (focul este oprit).

Cand se servesc, pe fiecare ciuperca se pune sos si patrunjel fin tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute pariziene - a la Giada