Ciuperci umplute cu creier

de katty in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2016 | 3007 vizualizari

 

Va plac ciupercile? Si  mie.As manca 365 zile din an in orice combinatie.

 

INGREDIENTE

  • 8-10 ciuperci mari
  • 500 gr creier de porc
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • pier negru macinat
  • 150 gr cascaval ras
  • 50 gr unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute cu creier:

Spalam ciupercile rapid sub jet de apa, le stegem bine, apoi  le scoatem piciorusele. Tocam piciorusele marunt. Curatam ceapa si o tocam marunt. O punem la calit in unt, apoi adaugam piciorusele tocate. Lasam amestecul la racit.  Creierul il curatam de pielite si il tinem cel putin o ora in apa rece, dupa care il scurgem si il oparim pentru cateva minute in apa cu putina sare. Il scoatem si il tocam marunt, apoi il amestecam cu ceapa si piciorusele ciupercilor calite, sare si piper macinat.Presaram cate putina sare in palariile ciupercilor. Umplem palariile  cu amestecul format. Asezam ciupercile intr-o tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 de minute. Presaram cascavalul ras deasupra si mai lasam 5 minute sa se rumeneasca. Servim ciupercile calde sau reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu creier" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

04.01.2016, 09:02

miki_a 1

04.01.2016, 11:57

Imi plac ciupercile, mai putin creierul, dar o data pe an (cel mult de doua ori tot mananc)! Am sa incerc si reteta ta!

dorina38 1

05.03.2017, 00:08

😙

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piftele de fasole verde