Clatite cu pasta de dovleac

de lia maria in Dulciuri, 1 Noi 2011 | 7520 vizualizari

 

Usor si rapid de facut, cu o minunata aroma si gust deosebit, ce ne re-aminteste ca a venit dinnou toamna!

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 ceasca pasta de dovleac
  • 1 ceasca lapte
  • 1 ceasca apa mineral
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura unt topit
  • un praf de sare
  • faina
  • Umplutura
  • zahar praf
  • scortisoara praf
  • dulceata/gem la alegere
  • frisca
  • 2 linguri ulei, pt prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu pasta de dovleac:

Amestecam bine, bine, ingredientele umede si la final adaugam faina, atat cat sa rezulte un aluat de consistenta unei smantani mai groase. Punem aluatul optinut la rece pentru 15-30’. Intre timp amestecam intr-un bol separat, cateva linguri de zahar praf cu scortisoara.

Punem o tigaie de teflon la incins, o stropim/ungem foarte putin cu ulei si cu un polonic mic, luam din aluat si formam gramajoare care se vor intinde formand clatitele. Le coacem pe ambele parti, apoi le scoatem cu o paleta pe o farfurie si in locul lor, dar numai dupa ce stropim dinnou cu ulei, adaugam alt aluat si procedam la fel pana cand terminam de copt toate clatitele.

Clatitele fierbinti, in ordinea in care le scoatem din tigaie, le presaram din abundenta cu amestecul de zahar si scortisoara, apoi le suprapunem intr-un bol cu capac. Fiind fierbinti, zaharul se topeste instantaneu iar dulceata lui si aroma scortisoarei, patrund in fiecare clatita, iar combinatia  aceasta dovleac-scortisoara, da un gust aparte, un gust special !

Se pot servi ca atare sau dupa preferinta cu dulceata/gem la alegere si decorate cu frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu pasta de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

lia maria 1

09.11.2011, 13:07

danakarin
diana_k
Miuta

lia maria 1

09.11.2011, 13:08

Rosemarie
Bucataras promit sa vin cu reteta de pasta

DIANA B 1

09.11.2011, 14:08

Imi plac toate clatitele , dar cu dulceturi si creme de toata ziua , din acestea n-am mancat niciodata , arata f bine , dar nu stiu daca as manca , mie neplacandu-mi nici pepenele galben , ce sa mai zic de Bostan de care sunt satuuula pana peste cap de 32 de ani ...

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chec din dovleac