Fursecuri fragede umplute cu gem

de anca_rm in Dulciuri, 1 Iul 2015 | 3321 vizualizari

 

Usor de facut , foarte gustoase si perfecte pentru ceasca de cafea, pachetel sau de ce nu de pus in rucsacul de excursie. Se pot umple cu gemul preferat .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala sau lamaie
  • gem sau dulceata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede umplute cu gem:

Untul il scoatem din frigider si il lasam sa se inmoaie , ca sa ajunga la temperatura camerei. Il punem intr-un bol , adaugam zaharul pudra si le batem cu mixerul pana cand obtinem o spuma . Adaugam galbenusul , coaja rasa de portocala/lamaie si omogenizam usor.

Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam treptat in unt . Trebuie sa avem un aluat omogen . Il dam la frigider cam o ora, obligatoriu aluatul trebuie acoperit sau pus intr-o folie de plastic.

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute cam cat o nuca din aluat . Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie. In mijlocul fiecareia vom forma o gaura cu o lingura de lemn cu coada rotunjita , sau cu ceva rotund , dar nu foarte mare . In fiecare gaurica punem dulceata sau gemul preferat .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.

Cand sunt reci le punem intr-o cutie metalica si se pot pastra mai multe zile .

Se pot pudra cu zahar pudra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)