Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 15 Aug 2011 | 14223 vizualizari

 

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 150 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei
  • 150-160 g faina
  • 1 praf de sare
  • 5 g praf de copt
  •  Umplutura:
  • 400 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 100 g ciuperci
  • 50-100 g kaizer afumat
  • 1 lingura pasta de tomate/2 linguri bulion
  • Sare,piper,chili
  • Sos:
  • 150 ml smantana pt gatit
  • 1 ou
  • Sare,piper
  •  +
  • 150 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor:

Clatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor:

Clatite:

Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa,ca pentru clatitele normale. Din aluat se coc clatite si se aseaza una peste alta.

 Umplutura.

 Pieptul de pui se taie bucatele foarte mici,se condimenteaza si se pune in ulei incins sa se rumeneasca,apoi se adauga ceapa si ciupercile,taiate marunt. Se lasa sa se caleasca putin apoi se adauga 50 ml apa si pasta/bulionul si se fierbe amestecul pana scade tot sosul. Se condimenteaza.

 O tava termorezistenta se unge cu unt. Pe fiecare clatita se pun 2 linguri din umplutura si se impaturesc aducand marginile spre interior,apoi se ruleaza . Se aseaza clatitele in tava,una langa alta.

 Din smantana,ou,sare si piper se obtine un sos care se toarna peste clatite. Cascavalul se rade si se acopera clatitele. Tava se introduce in cuptor si se coace pana se rumeneste cascavalul.

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor  se servesc simple sau alaturi de smantana,rosii si marar.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana haiduceasca