Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina in Oaie, 19 Ian 2019 | 5056 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coaste cu sos:

  • coasta de miel ( 10-12 bucati )
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei grasi
  • 300 ml bulion de casa
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru cus-cus:

  • 250 g cus-cus
  • 80 g unt
  • un ardei gras rosu
  • 1,5 litri supa clara de legume
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste de miel cu sos si cus-cus:

Portionam coasta de miel si punem bucatile la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Din cand in cand adunam si aruncam spuma formata.

Curatam ceapa si indepartam cotoarele de la ardei. Tocam legumele cubulete si le calim in 3-4 linguri cu ulei.

Cand ceapa devine translucida adaugam bulionul impreuna cu 50 ml apa si amestecam pentru omogenizare. Condimentam cu sare, piper si cimbru.

Cand coastele sunt fierte, turnam sosul de ceapa calita cu bulion si lasam pe foc inca 10-15 minute.

Curatam usturoiul, il feliem si-l adaugam in sos. Oprim focul, gustam si completam gustul de sare si piper.

Separat, topim intr-o oala 80 g unt  si turnam cus-cus-ul tot odata. Mestecam continuu, pentru 1-2 minute, pana ce bobitele de cus-cus devin aurii dupa care adaugam supa de legume si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla cus-cus-ul. Daca supa nu este suficient de sarata, potrivim gustul de sare la final. 

Servim cus-cus-ul alaturi de  sosul cu coaste de miel, decorat cu frunze de patrunjel . 

TIPS-URI

1

Daca nu avem supa de legume putem inlocui cu apa si delikat sau cub knorr.

2

Oprim focul la cus-cus cand inca nu s-a absornit toata supa, intrucat cus-cus-ul se va umfla oricum si va absorbi toata supa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu sos si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel la cuptor