Va place cocosul? Mult? Cat de muuult? Foarte mult! Atunci incercati!
Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati bine faina cu zaharul pudra si praful de copt. Bateti albusurile spuma cu praful de sare pe viteza medie pana cand se intareste, apoi adaugati zaharul granule, tot cate 2 linguri, pana cand amestecul devine cremos si lucios. La final adaugati si esenta de migdale. Adaugati faina amestecata cu zaharul pudra in ploaie, amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. Nu amestecati prea mult, pentru a nu pierde din volumul compozitiei. La fel procedati si cu nuca de cocos.
Transferati amestecul intr-o forma rotunda de tort de 23cm (preferabil din cele cu perete detasabil) pe care ati tapetat-o inainte cu unt si faina (doar partea de jos). Coaceti pana cand tortul isi revine dupa ce il apasati usor cu degetul (30-35min).
Pentru crema, bateti albusurile din nou cu sarea, apoi adaugati zaharul, iar cand a devenit lucioasa, turnati apa. Puneti crema pe bain-marie si continuati sa o mixati pe viteza medie pana cand se mai intareste putin (3-5min). Dupa ce luati crema de pe foc, adaugati si esenta de migdale.
Crema se asaza uniform pe blatul scos din forma (dupa ce s-a racit). Pentru a presara frumos cocosul prajit si pe margini, puneti cateva linguri pe o foaie de hartie si suflati! :D