Coltunasi cu magiun

de alinutza1983 in Dulciuri, 14 Dec 2010 | 9618 vizualizari

 

Simpli, deliciosi...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr magiun de prune
  • 6 linguri cu zahar
  • 50 gr nuci macinate
  • 1/ 2 kg pesmet cernut
  • ptr aluat:
  • 1 ou,
  • 1/2 coaja de ou plina cu apa,
  • faina,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi cu magiun:

Pregatim intai aluatul , astfel: spargem oul , adaugam peste apa, se amesteca totul si la final se va pune un praf de sare si faina cernuta ( cat cuprinde); se framanta un aluat potrivit de tare si se intinde sub forma de foaie.

Taiem aluatul in patrate, apoi pe un colt punem umplutura de magiun si in final lipim sub forma de triunghi. Umplutura se prepara din magiun de prune in amestec cu nuci tocate, zahar si rom.

Coltunasii astfel pregatiti se pun la fiert intr-un vas incapator; sunt gata in momentul in care se ridica singuri la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu magiun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alinutza1983 1

15.12.2010, 20:43

...multumesc bucatarasi! sduc la gust cu aluatul de la gomboti. Dar nu as putea spune ca sunt crocanti...p.s: nu prea se pastreaza pe a doua zi!dar sunt extrem de buni daca ii mananci in aceeasi zi!

alinutza1983 1

15.12.2010, 20:43

...si evident ca am pentru toata lumea!

ionix 1

15.12.2010, 20:45

nu m-am gândit să-i fac cu magiun... bună idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]