Conopidă conservată în oțet

de Panacris in Conserve, 21 Sep 2014 | 10902 vizualizari

 

Conopida nu este deloc agreată de Zmei în preparatele culinare! Dar, dacă eventual sar peste conservarea ei în oțet, mi-am dat foc la valiză:D În concluzie, e preferată, sub formă de murături;)

 

INGREDIENTE

  • conopidă 2 bucăți,
  • morcovi 2 - 3 bucăți,
  • țelină rădăcină cu frunze 1 bucată,
  • hrean 2-3 bucăți,
  • mărar uscat,
  • coriandru boabe 1 linguriță,
  • boabe de muștar 2 lingurițe,
  • boabe de enupăr 4-5 bucăți,
  • cimbru uscat 1 lingură,
  • foi de dafin 4-5 bucăți,
  • sare pentru murături 1 lingură/litru de lichid,
  • zahăr 1 lingură/litru de lichid,
  • oțet de 9 grade, 200 ml/ litru de apă.
  • Pentru decor:
  • Frunze de țelină,
  • gogoșari,
  • castraveți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopidă conservată în oțet:

Conopida se curăță de frunze și cotor, apoi se porționează și se pune în apă rece cu puțin oțet, cca. 15 minute, pentru a se elimina eventuali locuitori, fără buletin :D, adică melci sau viermișori ;) Între timp se curăță morcovii și țelina, se taie artistic. Conopida și legumele se așează în borcane, intercalate, cu frunzele de țelină, gogoșari sau castraveți, finalizându-se cu rădăcini de hrean curățate și feliate. Pentru lichid, se pun la fiert 4000 ml de apă cu 800 ml de oțet, asezonat cu mirodeniile, după ce a dat în clocot, se adaugă fierbinte peste conopida din borcane. Borcanele se închid imediat cu capacele sterilizate sau  dezinfectate cu spirt, apoi se pun la răcit lent, învelite în prosoape de bucătărie.

Răbdare, spor și succes! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă conservată în oțet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

22.09.2014, 14:37

si eu prefer conopida murata , foarte bunaaaa

RuxyRux 1

22.09.2014, 21:45

Super superbi!

RuxyRux 1

22.09.2014, 21:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosari si conopida in otet