Conopida cu pancetta si smantana

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 25 Sep 2014 | 3649 vizualizari

 

Pancetta este un tip de sunca italieneasca neafumata. Se prepara din burta de porc, sarata si condimentata cu piper, nucsoara, chimen si usturoi si pusa la uscat pentru trei luni.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 conopida
  • 1 cutie de pancetta
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 2-3 linguri smantana
  • sare/piper alb
  • busuioc
  • unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu pancetta si smantana:

Ceapa se toaca marunt,morcovii se da pe razatoarea mare,se pun la calit in unt.

Se adauga deasupra pancetta,se lasa cateva minute si se pune putina apa deasupra.

Conopida se rupe in buchetele mici,se spala bine sub apa rece.

Se adauga si conopida,se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Cand zeama a scazut si legumele sunt fierte se pune smantana si condimentele,se mai lasa cateva minute sa scada.

 

TIPS-URI

1

se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu pancetta si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu vin la tava