Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola

de simona72 in Mancaruri de legume, 13 Mai 2015 | 5968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1,2 kg
  • 150 gr bacon
  • 3 linguri ulei de masline+2 linguri pt uns vasul
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 legatura patrunjel
  • 2-3 linguri pesmet
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 100 gr branza cu mucegai albastru
  • 50 gr branza Cheddar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola:

Rupem conopida in buchetele mai mari, o spalam si o fierbem la stimer pana se inmoaie, aproximativ 20 minute.

Baconul, fara soric si taiat cubulete il prajim in 3 linguri ulei de masline. Dupa prajire, adaugam putina sare si piper, patrunjelul tocat marunt. Amestecam si adaugam conopida. Agitam tigaia sa se amestece conopida cu celelalte ingrediente. Ungem un vas termorezistent cu putin ulei de masline, adaugam pesmetul si imbracam tava in pesmet.

Turnam in tava compozitia de conopida. In aceeasi tigaie punem smantana pentru gatit si branza cu mucegai rupta in bucatele. Punem tigaia pe foc si lasam pana branza este topita, aproximativ 2 minute.

Sosul de smantana cu gorgonzola il punem peste conopida, iar deasupra radem branza cheddar sau cascaval. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana capata o crusta deasupra. Se serveste mancarea calda. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

nu amestecam cu lingura in tigaie dupa ce am pus conopida, riscam sa rupem buchetelele si sa terciuim mancarea...doar agitati tigaia...

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu bacon si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu conopida si broccoli