Vinete evantai

de vio_dreams in Mancaruri de legume, 9 Iul 2013 | 26697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare (cca 500 gr)
  • 200 gr prosciutto
  • 300 gr mozzarella
  • 2 rosii mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 4-5 frunze busuioc
  • 4-5 linguri ulei masline
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete evantai:

Spalam vanata si o taiem felii pe lungime pana la cotor. Punem vanata intr-o tava.

Punem feliile de prosciutto intre feliile de vinete.

Bilele de mozzarella le taiem felii si le asezam peste feliile de prosciutto.

Alegem rosii mai tari, le taiem felii si le asezam peste mozzarella.

Pisam usturoiul cu busuiocul, sarea, piperul si uleiul de masline pana obtinem un sos pe care il turnam in tava peste vinete.

Dam la cuptor aproximativ 45 minute.

Mie mi-au placut foarte mult reci, iar dupa gustul sotului ar fi mai trebuit putin  usturoi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete evantai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

dodoverde 1

30.08.2013, 22:51

dar ce vina au cei ce nu stiu ce inseamna si totusi ar vrea sa faca reteta?!daca reteta tot e pe romaneste pai sa fie

diaconta 1

30.08.2013, 23:01

Dodoverde,la magazin le gasesti sub aceste denumiri,cu siguranta te-ai descurca daca ai vrea sa le pregatesti.
Daca ne rezumam doar la constatari si cautat nod in papura,e alta treaba.

alex_flor87 1

19.06.2014, 16:25

Reteta este super. Eu am facut-o dupa varianta lui Horia Varlan in care inainte de a servi se pune putin iaurt si patrunjel. Are un gust foarte bun. Merita incarcat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete albe evantai cu sos Bechamel