Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

de simona72 in Mancaruri de legume, 21 Mar 2015 | 3870 vizualizari

 

Nu gatesc conopida in multe feluri, cel putin nu stiam alte retete, decat salata de conopida cu maioneza si pane...Daca tot evit carnea, atunci musai sa gasesc retete cat mai diversificate cu legume. Iar cand vine vorba de brocolii, nici atat...o ocolesc de-a dreptu:)) Am gasit aceasta solutie la Jamie Oliver, de a face aceste legume nu foarte indragite. Rezultatul a fost unul excelent.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de aproximativ 1 kg
  • pentru sos:
  • 300 gr brocolii (congelati am folosit eu)
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri smantana grasa
  • 1 praf de sare, chili rasniti, cimbru uscat
  • nucsoara proaspat rasa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru(Milkana am folosit eu)
  • pentru deasupra:
  • 1 pumn de pesmet facut in casa
  • 50 gr branza cu mucegai albastru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru:

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat.

Pentru sos: se pune untul si uleiul intr-un vas cu fund dublu. Se lasa sa se incinga si sa se topeasca untul, apoi se adauga faina. Se amesteca cu un tel tip para sa se desfaca faina si se lasa cateva secunde pe foc. Se adauga treptat lapte fierbinte, amestecand cu telul pana la incorporarea laptelui in sos. Se adauga un praf de sare si nucsoara proaspat rasa, smantana, bucatele de branza si se amesteca. Se lasa sosul sa fiarba 5 minute, amestecand cu telul sa nu se prinda sosul. Se pun brocolii si se fierb 15 minute pana se inmoaie. Se scurg de apa, se pun in bolul robotului si se pasireaza. Piureul rezultat se pune peste sosul alb, se amesteca cu o spatula. Sosul "verde" rezultat se pune peste conopida. Deasupra punem o mana de pesmet si bucatele de branza. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute, pana se rumeneste deasupra. Se serveste calda. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

pentru pesmet am folosit paine veche de 3-4 zile pe care am maruntit-o la robotul de bucatarie

2

daca nu va place branza cu mucegai albastru o puteti inlocui cu o alta branza moale, care se topeste

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor