Conopida la cuptor cu sos Bechamel

de Tabita _ in Mancaruri de legume, 3 Apr 2013 | 33212 vizualizari

 

Daca aveti conopida, aceasta poate fi o idee minunata de reteta gustoasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare (700-800 g)
  • 60 g unt
  • 30 g faina
  • 300 ml lapte fierbinte (puteti pune si mai mult)
  • 30 g cascaval
  • sare
  • delikat
  • unt pentru gratinare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor cu sos Bechamel:

Conopida se desface buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge bine de apa. Se pune pe un servet.

Pentru sosul Bechamel:

Se pune untul intr-o tigaie pe foc. Se topeste untul. Se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pana la incorporare. Se pune putin cate putin lapte fierbinte. Se amesteca usor sa nu se faca cocoloase. Se pune delikat. Eu am pus si putin patrunjel. Sosul trebuie sa devina ca o smantana.

Se aseaza conopida intr-o forma termorezistenta. Se pune sosul Bechamel. Deasupra se pune cascaval ras.Eu l-am taiat feliute subtiri. Se pun si cateva bucatele de unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180° C. Este gata cand suprafata este rumenita.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

La sosul Bechamel se va folosi o cratita sau tigaie din teflon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]