Conopida pane

de T I M E A in Mancaruri de legume, 2 Oct 2012 | 4927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • faina
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)

Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.

Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.

Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.

Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

T I M E A 1

04.10.2012, 22:42

Ruxy

diaconta 1

08.10.2012, 15:17

ce-mi place
demult n-am facut

T I M E A 1

08.10.2012, 19:18

Dia si eu fac mai rar ca doar eu mananc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane, invelita in cascaval