Conopida pane

de trifadalia in Mancaruri de legume, 26 Iun 2018 | 3485 vizualizari

 

De la conopida se consuma doar floarea care este formata din mici buchetele.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de conopida
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda.

Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci.

Se fierbe aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu sare si lapte care o albeste si nu o lasa sa se innegreasca. Daca se fierbe prea mult, se zdrobeste. Dupa ce se fierbe, se scoate la scurs si se condimenteaza cu piper si sare ( daca mai este cazul), apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, se da prin faina si ou, apoi se pune la prajit in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de conopida