Conopida pane

de trifadalia in Mancaruri de legume, 26 Iun 2018 | 3360 vizualizari

 

De la conopida se consuma doar floarea care este formata din mici buchetele.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc de conopida
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite de lapte
  • 5-6 linguri faina
  • 2 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:

Se taie conopida in buchetele, se curata codita fiecarui buchetel de partea fibroasa, tragand coaja de la taietura spre floare. Se va elimina doar partea lemnoasa, nu si coaja care este frageda.

Se spala in apa si se va controla fiecare buchet sa nu aiba ascunse larve sau melci.

Se fierbe aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu sare si lapte care o albeste si nu o lasa sa se innegreasca. Daca se fierbe prea mult, se zdrobeste. Dupa ce se fierbe, se scoate la scurs si se condimenteaza cu piper si sare ( daca mai este cazul), apoi se lasa sa se raceasca.

Dupa ce se raceste, se da prin faina si ou, apoi se pune la prajit in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopidă la cuptor