Rețeta Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă postată de Bucataras, mi-a făcut poftă, m-a inspirat și m-a făcut curios în același timp! Îmi place să improvizez atunci când gătesc, așa că am folosit vinetele, dovlecei și zucchini, ca să văd diferența! Evident că se distinge gustul diferit al vinetelor față de dovlecei, respectiv zucchini! A ieșit ceva foarte bun, chiar pe gustul meu. Merită să încercați această rețetă simplă, rapidă și savuroasă!
Pentru acest preparat aveți nevoie de următoarele ingrediente: vânătă, dovlecel, zucchini, șuncă, cașcaval, ouă, pesmet, făină și câteva condimente.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă și ungem cu puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline.
Curățăm și feliem cât de subțire dorim vânăta, dovlecelul și zucchini.
Observație 1: Alegem vânăta, dovlecelul și zucchini cât mai subțiri ca să nu aibă semințele prea mari!
Observație 2: Rețeta putem să o facem doar cu unul din aceste legume nu neapărat cu toate trei! Eram însă curios să văd diferența de gust. Vă asigur că sunt la fel de bune!
Mixăm ouăle într-un bol, adaugăm făina, sare, piper și boia, după gust și le amestecăm împreună.
Feliile de șuncă și cașcaval le tăiem în patru.
Formăm pachețele, așezând o felie de vânătă, o felie de cașcaval, o felie de șuncă, apoi încă una de cașcaval și ultima de vânătă. La fel formăm pachețele cu dovlecel și cu zucchini. Mie mi-au ieșit 18 pachețele.
Trecem fiecare pachețel format, prin mixtul de făină și ou, pe embele părți și scurgem excesul de ou și făină. Apoi îl trecem prin pesmet și-l așezăm în tava pregătită în acest scop. Stropim apoi pachețelele cu puțin ulei.
Observație: Putem să nu amestecăm oul cu făina, caz în care vom trece pachețelele mai întâi prin făină, apoi prin ou după care prin pezmet!
Punem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, timp de 25-30 de minute sau până ce pachețelele se rumenesc frumos și formează o crustă crocantă.
Observație: Ca să fiu sigur că se rumenesc pe ambele părți, la jumătatea intervalului de timp le-am întors pe partea cealaltă.
Când sunt gata, scoatem tava din cuptor și servim cât încă este cald acest savuros cordon bleu.
Evident că putem să ornăm cu pătrunjel tocat mărunt, dacă ne place! Putem servi și cu sosul preferat, cum ar fi cel de usturoi cu smântână… vezi rețeta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-usturoi-cu-smantana-pur-si-simplu-delicios-99540.html
Poftă bună!