Cornish Pasty

de Brindusa in Vita, 4 Mai 2010 | 8290 vizualizari

 

O mancare traditionala din Marea Britanie, provenind din zona Cornwall

 

INGREDIENTE

Pentru coca

  • 220 g faina
  • 110 g unt foarte rece, taiat cubulete mici
  • un praf ce sare
  • cam 10 linguri de apa foarte rece

Pentru umplutura

  • 200 g cane vita, taiata foarte marunt
  • 1 ceapa mare tocata mic
  • 1 cartof mare, taiat cubulete mici
  •  1 morcov, taiat cubulete mici
  • sare, piper dupa gust
  • cimbru, rozmarin

 Altele

  • un ou batut usor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornish Pasty:

Eu am facut coca cu robotul de bucatarie, dar se face foarte usor si cu mana. Amesteca faina cu untul si sarea pana ce devin ca nisipul. Pune cate putina apa si amesteca, pana ce totul devine o coca. Infasoara in plastic si lasa la congelator 15 min (sau 30 min in frigider)

In timpul asta porneste cuptorul la 220 C. Taie carnea si legumele. Amesteca ingredientele umpluturii. Scoate coca din congelator si imparte-o in 4 bucati egale. Intinde prima bucata. Cu ajutorul unei farfurii de desert taie o forma circulara. Pune in centru un sfert din umplutura si unge marginile cu ou.

Aduna marginile in sus si preseaza ca sa sigilezi umplutura. Unge cu ou peste tot. Fa la fel si cu celelate 3 bucati de coca. Baga la cuptor cam 60 minute.

Se poate manca rece sau calda. Umplutura ramane mult timp calda in interior

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornish Pasty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biftec tartar cu sos gorgonzola