Cornulețe cu osânză

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 14 Mar 2013 | 5025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g osânză,
  • 150 ml lapte,
  • 25 g drojdie,
  • 100 g zahăr,
  • 1/4 linguriță sare,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • 1 lingură esență vanilie, 500-600 g făină, marmeladă de fructe, zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulețe cu osânză:

Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)  Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul. Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză. Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie. Amestecăm bine.

Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare. Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră. Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm. În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit). Se rulează și se dă forma de cornuleț. Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă. Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.

Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulețe cu osânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

15.03.2013, 19:03

multumesc

Rocsi 1

15.03.2013, 20:30

Foarte fragede ies cu untura

gaby_gabytza 1

20.03.2013, 11:22

plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri “trufe”