Cornulete cu bors

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Mar 2015 | 15560 vizualizari

 

Vorba aia..ai grija cat borsi mananci sa nu-ti iasa pe nas......era asa sau am zis-o eu acum..in fine,delicioase si asa pline de bors.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 3 linguri zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja de la 1/2 de lamaie
  • 500 g faina
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • zahar farin pentru pudrat cornuletele
Portii: 112
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu bors:

Incalzim putin borsul,apoi adaugam zaharul si drojdia,amestecam bine sa se dilueze si drojdia si zaharul,apoi adaugam uleiul si sarea.Intr-un castron cernem faina,radem lamaia si incepem sa turnam amestecul lichid,amestecand cu o lingura de lemn,apoi incepem sa framntam cu mana pana obtinem un aluat ferm nelipicios.

Lasam sa creasca cca 30-40 min.Dupa ce a crescut impartim aluatul in 7 bile si fiecare bila o intindem in foaie subtire pe rotund,eu am taiat cu o farfurie sa-mi iasa rotundul aproape perfect.Apoi am impartit in 16 parti egale,pe cat posibil.Mi-am dorit niste cornulete micute,finute,delicate.Pe fiecare triunghi obtinut punem amestec de gem si nuca,rulam si asezam cornuletele in tava de copt tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 20-25 min,pana incep sa se rumeneasca.

Le scoatem din cuptor si le tavalim prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

sub tava cu cornulete am pus o cratita cu apa,ca s anu se arda pe fund cat timp se coc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

19.03.2015, 15:05

Nu am facut niciodata cu bors, cred ca e cazul!

Corinuta 1

19.03.2015, 17:58

Nu am papat niciodata, gust acum de la tine!

Panacris 1

19.03.2015, 18:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]