Cornulete cu rahat

de divainbucatarie in Prajituri, 14 Iun 2011 | 21346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt topit
  • 100 g smantana
  • 1/4 lingurita bicarbonat (praf de copt) stinsa cu o lingurita otet
  • 250 g faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat neted. Il dam la frigider pentru o ora.

Intindem o foaie subtire de 2 mm, taiem patrate, apoi patratele le taiem pe o diagonala. Umplem triunghirile formate cu gem, rahat sau crema de nuca, sau gem si nuca macinata, apoi rulam de la baza triunghiului catre varf si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Vom coace cornuletele in cuptorul preancalzit la 170°C timp de 15 – 18 minute. Cand le scoatem din cuptor le rostogolim prin zahar pudra apoi le punem pe un platou.

Le servim cand se racesc.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

15.06.2011, 10:33

Multumesc Licuta!
Multumesc Mena!
Multumesc Anamaria!

adry88 1

15.06.2011, 16:29

foarte bune

ionela2682 1

15.06.2011, 17:46

unul macar...din muntele ala ,vreau si eu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu untura si gem