Cornulete cu vin alb

de Teo in Prajituri, 15 Feb 2010 | 29778 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 300 ml vin alb
  • 500 g untura
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • 350 g zahar farin pt pudrat
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA
  • 800 g gem acrisor de prune/caise pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vin alb:

Se framanta o coca mai tare, se portioneaza in 12 gogosi, apoi se intinde cate o foaie, care la randul ei se imparte si ea in 12 triunghiuri. Se asaza cate o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza de la baza spre varf.

Se dau la cuptor pana cand se rumenesc si se pudreaza calde.

TIPS-URI

1

Vinul alb "topeste" untura, o face sa nu se mai simta

2

Vinul si untura fac aluatul mai fraged

3

Gemul pe care il folosesc eu (preparat in casa) este de consistenta unei marmelade care se vindea odata la kg.

4

Din aceasta compozitie ies 80-90 de cornulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 10:26

Nu am facut niciodata cu vin,dar sunt sigura, ca au iesit o bunatate.Poza arata de nota 10 cu felicitari.

Rocsi 1

16.02.2010, 12:02

cred k e ceva bun...

Bunica 1

16.02.2010, 22:17

Sunt o minunatie ! Foarte bune !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini tarte cu gem de caise