Cornulete de post

de BucatarialuiDodo in Dulciuri, 13 Dec 2010 | 12371 vizualizari

 

Cornulete fragede si moi... Va las pe voi sa descoperiti cat sunt de gustoase :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apă călduţă
  • 125 ml borş
  • 125 ml ulei
  • 180 g zahăr
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • făină cât cuprinde
  • rahat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post:

Se cerne făina într-un vas (eu am folosit aproximativ 900 g, depinde şi de calitatea făinii), se face în mijlocul ei o gaură şi se pune drojdia proaspătă. Adăugăm apa călduţă, borşul, uleiul, zahărul şi praful de sare şi frământăm aluatul până ajunge la o consistenţă potrivită (nici foarte vârtos, dar nici moale). După ce terminăm de frământat aluatul îl împărţim în două părţi egale. O parte o lăsăm aşa, iar cealaltă jumătate o frământăm din nou adăugând cacao, până se omogenizează foarte bine. Lăsăm aluatul la crescut pentru o jumătate de oră.

Împărţim fiecare aluat în patru bile. Întindem o bilă de aluat simplu în formă de cerc cu grosimea de aproximativ 2-3 mm. Procedăm la fel şi cu aluatul cu cacao. Cele două foi le suprapunem, lăsând foaia cu cacao în partea de jos şi întindem din nou aluatul până la grosimea dorită. Tăiem foaia în 8 (în caz că dorim cornuri puţin mai mari) sau 12 triunghiuri (pentru cornuri mai mici). Punem rahatul tăiat fâşii grosuţe la baza triunghiului şi începem să formăm cornuleţele. Le aşezăm în tavă având grijă să lăsăm spaţiu între ele pentru că vor creşte. Se coc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu dovleac, de post