Cornulete de post cu rahat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 17 Aug 2014 | 19136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar ulei
  • 1 pahar apa minerala sau sifon
  • cca 300 gr. rahat
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 100 gr. zahar tos
  • cca 200 gr. zahar pudra
  • cca 500 gr. faina alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu rahat:

Zdrobim drojdia intre degete, o punem intr-un vas incapator, presaram un praf de sare so 1 lingura zahar tos, amestecam sa se lichefieze drojdia. Pumem uleiul peste drojdie,apoi apa minerala sau sifonul si la final faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si gras,pe care-l vom lasa pentru cel putin 30minute la dospit in loc ferit de curenti.

Dupa timpul de dospire rupem cate o bucata de marimea unei mingi de tenis, o intindem cu sucitoarea pe masa de lucru, il impartim in 8, asezam la baza fiecarei bucati de aluat cate o bucata de rahat de marimea dorita, apoi rulam cornuletele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la copt in cuptorul preincalzit, la 175 mgrade si coacem cornuletele timp de 25 minute pana se rumenesc frumos.

Scoatem cornuletele din cuptor si le pudram cu zahar pudra, le lasam la racorit si apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]