Cornulete fragede

de miremirc in Prajituri, 24 Mar 2011 | 19648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 200 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic (7 g) drojdie uscata
  • 50-80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • magiun de prune
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

 Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia, sarea si zaharul. Adaugam apoi apa, uleiul si framantam un aluat potrivit. Lasam sa creasca cam 20-30 minute;

Formam 2 bile din aluat si intindem 2 foi; fiecare foaie o taiem in 8 triunghiuri si punem magiun de prune la baza fiecarui triunghi.

 Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf si le asezam intr-o tava neunsa (deoarece aluatul este suficient de gras).

  Le dam la cuptor pana se rumenesc (eu am le-am lasat 40 de minute).

 Cornuletele fierbinti le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie .

  Mi-au iesit 16 bucati, dar cred ca mai bine este sa impartim aluatul in 3 bile, sa intindem 3 foi si fiecare foaie sa o taiem in 8 triunghiuri; obtinem cornulete mai micute, mai multe (24 bucati) si mai dragute :P

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat