Cornulete pufoase umplute cu rahat

de maria_ilie in Dulciuri, 13 Feb 2017 | 18488 vizualizari

 

Reteta copilariei mele, nu este pretentioasa deloc si cornuletele se mentin proaspete si pufoase timp de mai multe zile.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. faina (+ faina pentru tapetat blatul de lucru cand intindem aluatul);
  • 250 gr. untura (putem folosi si unt insa untura face aluatul mai fraged);
  • 250 ml. lapte;
  • 25 gr. drojdie proaspata (sau 10 gr. drojdie uscata);
  • 1 lingura de zahar;
  • 1 praf de sare;
  • 2 oua;
  • 300 gr. rahat;
  • zahar pudra.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete pufoase umplute cu rahat:

Intr-un castron, punem faina, untura si ouale si amestecam. Separat, incalzim laptele in care dizolvam drojdia, zaharul si sarea, apoi turnam peste faina si framantam bine. Acoperim castronul cu folie si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Rahatul il taiem in bucati lunguiete ca in imagine.

Apoi intindem o foaie subtire si am folosit un capac pentru a da forma rotunda si a portiona mai usor fasiile pentru cornulete (pe fiecare fasie adaugam cate o bucata de rahat si rulam).

Cornuletele rezultate le asezam intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt si dam la cuptor pentru cateva minute, la foc iute, dupa care lasam focul mai mic, pana cand se rumenesc uniform.

Se scot din cuptor si se tavalesc, cat sunt inca fierbinti, prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Pentru a se mentine fragede mai multe zile, puneti platoul cu cornulete (dupa ce s-a racit bineinteles) intr-o punga si pastrati-le intr-un loc mai racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete pufoase umplute cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu rahat