Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 12 Noi 2014 | 20112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de faina
  • 250 ml lapte cald
  • 20 gr drojdie
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 100 gr de zahar
  • Ptr. umplutura:
  • 1 plic de budinca de lamaie
  • 1 sticluta de rom
  • lapte conform plicului
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos:

Drojdia se dizolva impreuna cu zaharul in laptele cald.Faina se pune intr-un bol,se adauga,laptele cu zaharul si droj. dizolvata,untul.Se framanta un aluat elastic.Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura ptr. cornulete:se face o budinca conform instructiunile de pe plic si se amesteca cu nuca de cocos si se lasa la racit.

Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale.Se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se ung cu ou si se baga la cuptorul preaincalzit la 200 gr pana se rumenesc.Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Croissante cu ciocolata