Cornuri cu finetti si rahat

de LC in Dulciuri, 12 Iun 2012 | 7931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg făină
  • un cubuleț drojdie
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 8 lingurițe zahăr
  • 100 ml ulei
  • zahăr vanilat
  • coajă de lămâie
  • 350 ml apă călduță
  • rahat
  • finetti ( o cutie mare)
  • 3 gălbenușuri pentru uns
  • nucă de cocos
  • sirop pentru uns format din zahăr, apă și esența preferată
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu finetti si rahat:

Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm bine de tot. Punem și uleiul puțin câte puțin ( aluatul este gata când nu se mai lipește de mână). Lăsăm la dospit pentru 45 de minute.

Întindem o foaie rotundă și tăiem în triunghiuri pornind din centru către margini (mi-au ieșit cam 6 triunghiuri dintr-un cerc). Punem finetti în centru și rahatul și rulăm de la bază spre vârf. Le ungem cu gălbenuș și le mai lăsăm 10 minute deoparte. Se pun la cuptor la foc mediu într-o tavă acoperită cu foaie de copt și le lăsăm până se rumenesc ( cam 25-30 minute a durat la mine procesul). După ce le scoatem le ungem cu sirop cu ajutorul unei pensule și presărăm nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu finetti si rahat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede braduti cu gem