Cornuri cu sunca

de Julie in Aperitive / Garnituri, 22 Noi 2010 | 7803 vizualizari

 

Cornuri pufoase si delicioase ,foarte usor de realizat, excelente pentru o gustare,
numai bune de luat la serviciu sau la scoala.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml lapte,
  • 1 lingurita zahar,
  • 3 oua,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • un praf de sare,
  • aprox. 500 g faina,
  • sunca sau parizer ,
  • chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu sunca:

Se cerne faina si se pune intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc in care  se pun: drojdia amestecata cu zaharul si dizolvata in lapte caldut, sare, 2 oua si ulei. Se framanta aluatul si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se intinde cu sucitorul o foaie din aluat  si se taie triunghiuri potrivite care se ung cu ou batut cu sare si piper.Se aseaza pe fiecare triunghi cate o bucata de sunca sau parizer , apoi se ruleaza  aluatul de la baza spre varfuri ,dand forma de corn. Se ung deasupra cu ou batut si se presara cu chimen. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc aprox. 25 minute , pana capata o culoare rumena si frumoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 23:11

delicios pacat ca e asa de tarziu

CMina 1

17.03.2013, 20:24

am facut reteta; foarte bune si fragede. pt cei ce voi sa incerce, intindeti foaia de aluat foarte, foarte, foarte bine sa fie subtire. cornuletele mele au iesit cam umflate

monik80 1

21.03.2015, 10:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu salam