De când le-am văzut la Gaby, am spus musai să fac și eu pentru zmeii mei ;) Vă asigur că s-au mâncat pe nerăsuflate, au ieșit cca. 3 tăvi;) Nu am ajuns să le număr :D Abia am reușit să fac o umilă poză pentru prezentarea finală ;) Azi nu, dar mâine sigur mai fac o porție ;) Spor la treabă și poftă bună!
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.
Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată sau o linguriță de dulceață și se presară puțină nucă de cocos. Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și se ung cu puțină apă. Se pun la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.
Se pot servi calde sau reci. Spor la treabă și poftă bună!