Cornuri pufoase

de Lavinia in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 6267 vizualizari

 

Am venit cu micul dejun :) Sunt bune,aromate si pufoase!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 galbenusuri+1 pt uns
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g unt topit
  • 300 ml lapte caldut+cateva linguri pt uns
  • 130 g zahar
  • faina cat cuprinde (cca 500 g)
  • 10 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • marmelada/gem/ciocolata/visine/mere/branza/nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite zahar, 2 lingurite faina si putin lapte caldut/apa minerala calduta. Lasam la dospit 15 minute.

Frecam galbenusurile cu zahar si aromele. Cernem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem maiaua, galbenusurile si laptele. Omogenizam bine iar apoi adaugam treptat untul topit si framantam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu faina pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.

Impartim aluatul in 2 parti egale. Intindem foi de cca 0.5 cm si taiem fiecare foaie in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem umplutura preferata si rulam formand cornurile. (eu le-am facut in forme diferite)

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu folie/hartie de copt si le mai lasam la crescut 20 de minute. Le ungem cu galbenus amestecat cu lapte si le introducem la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu gem de caise