Cornuri pufoase si delicioase cu magiun si nuci! Aceasta reteta usoara este ideala pentru a obtine cornuri aurii si aromate, perfecte pentru micul dejun sau gustarile dulci. Incearca acum aceasta combinatie savuroasa!
Pentru aceste Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa, ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, zahar, unt, lapte, oua, magiun si nuci.
Cum se prepara Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa:
Intr-un bol mic, amesteca drojdia cu 1 lingurita de zahar si 100 ml lapte caldut. Lasa amestecul sa stea 10 minute pana cand devine spumos.
Intr-un bol mare, adauga faina, zaharul ramas si sarea. Fa o gaura in mijloc si adauga drojdia activata, restul de lapte, ouale, untul topit, coaja de lamaie si extractul de vanilie.
Amesteca bine ingredientele si framanta aluatul timp de 10-15 minute pana cand devine elastic si nelipicios. Poti folosi un mixer cu carlig pentru aluat pentru aceasta etapa.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, rastoarna-l pe o suprafata usor infainata si framanta-l usor pentru a scoate aerul.
Imparte aluatul in doua parti egale. Intinde fiecare parte intr-un cerc cu diametrul de aproximativ 30 cm.
Taie fiecare cerc in 8 triunghiuri egale.
Pune o lingurita de magiun si cateva bucati de nuci la baza fiecarui triunghi. Ruleaza triunghiurile de la baza lata spre varf pentru a forma cornuri.
Aseaza cornurile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele pentru a creste.
Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le sa creasca inca 30 de minute.
Incalzeste cuptorul la 180°C.
Unge cornurile cu oul batut si coace-le in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana cand devin aurii.
Scoate cornurile din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe un gratar.
Daca doresti, presara zahar pudra peste cornurile racite inainte de a le servi.
Incearca si reteta de Cornuri cu gem, super pufoase si bune sau reteta de Croissante rapide.
Iti recomandam si reteta de Cornuri pufoase cu mac.
1
Asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei inainte de a incepe prepararea.