Cornuri pufoase cu unt

de Trifoicupatrufoi in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2020 | 4672 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml iaurt
  • 50 gr unt
  • 20 gr drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 buc oua
  • Umplutura:
  • 100 ml unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu unt:

Intr-un castron mai mare punem faina si facem in mijloc loc pentru laptele caldut si drojdia, zaharul si putina faina. Se lasa la dospit 10 minute (ca sa activeze drojdia) apoi se adauga 50 gr unt (restul de unt ramane pentru uns foile), iaurtul, ouale si sarea. Se framanta pana se obtine o coca care se dezlipeste de maini. Se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 9 bilute egale. Se intind foile rotunde, primele trei la numar, apoi se ung cu unt topit fiecare si se suprapun una peste alta (in forma rotunda). Cu un pinten taiem triunghiuri mari de la mijloc spre baza ( ies cam 10-11 bucati). Se ruleaza cornurile si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa la dospit cam 1 ora si apoi se ung cu un ou batut cu putin lapte.

Se coc la 180 grade C, circa 35-40 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos