Cosulete cu carne

de gaby_gabytza in Pui, 23 Mar 2019 | 3377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 100 g unt
  • 100 g untura alba
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 300 g faina
  • 100 g gris
  • 1/2 lgt sare
  • umplutura
  • carne pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei
  • 3 lg pasta tomate
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • uns
  • 1 galbenus ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu carne:

Intr-un bol punem untura, grisul, sarea si untul topit si mixam. Dupa adaugam laptele si oul si mixam din nou.Treptat incoporam faina si framantam pana iese un aluat nelipicios si usor de modelat. Dam la frigider 30 de min.

Eu am avut 2 pulpe si un piept de la o gaina de casa asa ca am fiert carnea inainte de toate.

Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul si usturoiul tocat. Punem pasta de tomate dizolvata in 50 ml apa si adaugam carnea tocata bucati mici. Lasam un pic pe foc, dar numai cat sa se inmoaie ceapa si condimentam dupa gust cu sare, piper si boiaua de ardei.

Luam aluatul si il intindem dupa care decupam dupa formele in care le vom asezam. Ungem formele cu unt si asezam foaia in forme ca un cos, apoi le umplem cu carne.

Decupam din aluat capace si acoperim formele, unind bine cu mana aluatul intre ele. Le intepam deasupra cu o fuculita sau un cutit

Le ungem cu galbenus pe toate si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca apoi pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintele cu pui