Sunt bune,mai ales pe masa de Craciun! :)
Intr-un bol amestecam faina cu varful de sare, zaharul si coaja de lamaie. Adaugam oul. Punem untul la microunde pt 1/2 de minut, dupa care il turnam peste faina. Dizolvam drojdia in lapte si o amestecam cu cele de mai sus. Amestecam toate ingredientele, rezultandu-va o coca perfecta. Aluatul se framanta putin, dupa care se lasa la crescut pt 1h si 30 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Dupa acest timp, se da cu faina pe masa si se pune coca. Se intinde aluatul subtire. Cu ajutorul unui cutit se taie aluatul in patratele, avand grija ca marginile sa fie indepartate, pt ca le veti folosi mai tarziu. In mijlocul fiecarui patratel, se pune gem de afine. Se ia un patratel si se prind doua colturi opuse. Dupa care se prind celelalte doua colturi. Si asa ati facut un cosulet :)
Cosuletele se aranjeaza in tava. Marginile framantati-le si intindeti-le si faceti-le la fel ca si prima data, asa incat sa folositi tot aluatul.Tava se da la cuptor, pana cosuletele devin maronii. Se lasa la racit.
1
Sunt delicioase si cu gem de capsune