Cotlet de porc cu mere coapte

de papabundetot in Porc, 14 Iun 2013 | 2947 vizualizari

 

Initial cand am gandit aceasta reteta,am gandit-o cu o alta garnitura,pentru ca eu evit in general sa asociez carnea cu cartofii si mai ales prajiti dar….daca tot erau cumparati cartofii si erau si din cei noi (imi plac foarte mult) am zis ca …merge odata sa facem si prostioare si sa mancam mai nesanatos mai ales ca nu facem asta des. Reteta aceasta am creat-o inspirandu-ma tot din o emisiune culinara dar am adaptat-o dupa ingredientele mele si ce posibilitati am eu, si am pastrat din ea doar ideea de mar copt pe gratar.

Am folosit 13- 14 buc cotlet de porc fara os,pe care le-am marinat 35-40 minute in sos soia,scortisoara,otet balsamic,zahar,ienibahar,curry si chilly,zeama de lamaie. Dupa ce s-au marinat le-am dat la cuptor intr-o tava cu unt si putin ulei,am pus carnea cu tot cu marinata in care a stat. Am lasat totul in cuptor cam 40 minute la foc mic.

Separat am curatat 3-4 mere micute,le-am taiat felii mai groase si le-am copt un pic pe gratar apoi le-am pus peste bucatile de cotlet si au stat si ele 15-20 min la cuptor.

Ca sa fie o mancare aromata si pentru ca stiu ca lui iubi al meu ii place mult m-am gandit sa fac si un sos la friptura,sos dulceag pentru ca se potrivea cu merele si carnea de porc.

Am folosit

 

INGREDIENTE

  • 2 catei usturoi
  • 4-5 cm ghimbir
  • o lingurita de dulceata de petale de trandafir
  • 3 smochine deshidratate taiate cubulete
  • sos soia,
  • curry,
  • chilly,
  • sos rodii,
  • apa de flori de portocal
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu mere coapte:

Am taiat usturoiul si ghimbirul foarte marunt,le-am pus in tigaie cu putin ulei si le-am lasat la prajit putin (1 minut), am adaugat apoi dulceata de trandafiri,sosul de soia,sosul de rodie,apa de flori de portocal,smochinele  si celelalte condimente,am amestecat si am lasat sa fiarba incet,am adaugat la sfarsit o mana de zahar si cand acesta s-a topit am stins focul.

Am servit carnea de porc cu mere coapte si sos alaturi de cartofi noi prajiti. BUuuuunnnn a fost .

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu mere coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coaste de porc la cuptor