Am vazut aceasta reteta la Edith iar apoi la Gaby. Este o friptura delicioasa la care puteti jongla cu condimentele, in functie de preferinte.
Taiem cotletul pe lungime. Puteti folosi muschiulet de porc si atunci nu mai este nevoie sa il taiati. Condimentam bucatile de cotlet cu sare si piper.
Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam uleiul si amestecam bine pana se omogenizeaza apoi adaugam boiaua. Condimentam cu sare si amestecam pana se omogenizeaza.
Ungem bucatile de carne, pe toate partile cu amestecul de usturoi.
Restul condimentelor le amestecam si le impartim pe doua folii de aluminiu. Tavalim fiecare bucata de carne prin amestecul de condimente.
Invelim carnea in floie si o dam la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa ce a stat la frigider desfacem carnea din folie si o punem in tigaia antiaderenta in care am incins putin ulei. Prajim pe fiecare parte cateva minute (atat cat sa-si schimbe culoarea). Intoarcem carnea cu grija, fara sa o intepam cu furculita. Folositi un cleste, astfel nu vor iesi sucurile din cotlet.
Transferam cotletul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit 30-35 de minute.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa stea 10 minute apoi portionam.
Servim cotletul cald alaturi de garnitura preferata.