Cotlet de porc umplut la tava

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 8002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cotlet fara os,
  • 2 carnati afumati,
  • 6 cattofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 patrunjel,
  • 1pastarnac,
  • 1/2 telina mica,
  • 2 rosii,
  • 1 capatana de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 3 linguri untura (ulei),
  • 100ml vin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc umplut la tava:

Se despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui).

Se unge tava cu untura si se aseaza un strat de legume taiate in doua pe lung,ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi. Cotletul se da cu sare, piper si un pic de boia de ardei si se unge cu untura. Se aseaza peste legume, iar pe langa el se pun cartofi intregi cat incape si felii de rosii. Se toarna si 100 ml apa. Se acopera cu folie de aluminiu (aceasta ca sa nu atinga carnea, se pot pune cateva scobitori infipte in carne si dupa aceea folia peste) si se baga in cuptorul incins cca. 40 min,dupa care se descopera ,se toarna vinul peste carne si se mai lasa cca. 20-30 minute  la foc potrivit sa se rumeneasca frumos si sa nu se arda.

Se mai stropeste din cand in cand cu zeama din tava. Se scoate pe un platou si se taie felii. Se serveste cu cartofii si legume din tava.Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc umplut la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și cașcaval - Savoare și gust într-un preparat excelent

ieri la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

ieri la 15:50

Pâine împletită cu unt și lapte - Pufoasă și gustoasă

ieri la 09:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc “Simfonia Culorilor” cu dressing de merisoare