Cotlet de porc umplut la tava

de gelu in Porc, 20 Iul 2011 | 8151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cotlet fara os,
  • 2 carnati afumati,
  • 6 cattofi,
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 patrunjel,
  • 1pastarnac,
  • 1/2 telina mica,
  • 2 rosii,
  • 1 capatana de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • 3 linguri untura (ulei),
  • 100ml vin.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc umplut la tava:

Se despica cotletul pe lungime, se aseaza carnatii cat e cotletul de lung si se leaga cu ata in cateva locuri (eu am folosit o tepusa de frigarui).

Se unge tava cu untura si se aseaza un strat de legume taiate in doua pe lung,ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi. Cotletul se da cu sare, piper si un pic de boia de ardei si se unge cu untura. Se aseaza peste legume, iar pe langa el se pun cartofi intregi cat incape si felii de rosii. Se toarna si 100 ml apa. Se acopera cu folie de aluminiu (aceasta ca sa nu atinga carnea, se pot pune cateva scobitori infipte in carne si dupa aceea folia peste) si se baga in cuptorul incins cca. 40 min,dupa care se descopera ,se toarna vinul peste carne si se mai lasa cca. 20-30 minute  la foc potrivit sa se rumeneasca frumos si sa nu se arda.

Se mai stropeste din cand in cand cu zeama din tava. Se scoate pe un platou si se taie felii. Se serveste cu cartofii si legume din tava.Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc umplut la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

ieri la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

ieri la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

ieri la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

ieri la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braciole di maiale impanate al forno