Cotlete de porc cu cartofi

de mikidaniro in Porc, 29 Mar 2012 | 3189 vizualizari

 

O reteta simpIa si aromata

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 cartofi potriviti
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc cu cartofi:

Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim.In grasimea ramasa(daca cotletele au lasat prea multa mai scoatem din ea) punem ardeiul gras tocat patratele de 2 cm,lasam sa se rumeneasca 2-3 min,apoi adaugam ceapa curata,taiata solzisori si mai lasam 3-4 minute,amestecand frecvent.

Cartofii ii cratam,ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii adaugam peste ceapa si ardei.Lasam totul la foc potrivit 2-3 min. amestecand frecvent pentru a nu se lipi cartofii,apoi adaugam 150 ml apa,amestecam bine,potrivim de sare si piper si lasam sa dea intr-un clocot.

Intr-un vas termorezistent(pe care putem sa il punem in cuptor) punem cartofii,cotletele deasupra,mai adaugam cca 150 ml apa cat sa cuprinda cartofii,acoperim vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si il punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora sau pana sunt facuti cartofii.

Cand cartofii sunt aproape gatiti,eliminam capacul sau folia si lasam pana sunt gata,iar carnea a prins culoare maronie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de porc la tavă