O reteta simpIa si aromata
Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim.In grasimea ramasa(daca cotletele au lasat prea multa mai scoatem din ea) punem ardeiul gras tocat patratele de 2 cm,lasam sa se rumeneasca 2-3 min,apoi adaugam ceapa curata,taiata solzisori si mai lasam 3-4 minute,amestecand frecvent.
Cartofii ii cratam,ii spalam si ii taiem cubulete,apoi ii adaugam peste ceapa si ardei.Lasam totul la foc potrivit 2-3 min. amestecand frecvent pentru a nu se lipi cartofii,apoi adaugam 150 ml apa,amestecam bine,potrivim de sare si piper si lasam sa dea intr-un clocot.
Intr-un vas termorezistent(pe care putem sa il punem in cuptor) punem cartofii,cotletele deasupra,mai adaugam cca 150 ml apa cat sa cuprinda cartofii,acoperim vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si il punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora sau pana sunt facuti cartofii.
Cand cartofii sunt aproape gatiti,eliminam capacul sau folia si lasam pana sunt gata,iar carnea a prins culoare maronie deasupra.