Couscous cu legume si copanele

de Ina in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2010 | 8553 vizualizari

 

O mancarica delicioasa , inspirata din retetele Mihăi

 

INGREDIENTE

  • 10 copanele de la aripioare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 morcov de gradina ( daca e de cumparat, folosesti doar jumatate, ca-s mai mari )
  • 200 ml suc de rosii 
  • 3 - 4 catei usturoi
  • busuioc
  • sare 
  • piper
  • 250 g cus cus
  • 4-5 linguri ulei de palmier
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume si copanele:

 

      Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat. 

      Separat,  prajim  cuscus-ul  in ulei de palmier  pana devine putin auriu. Eu am avut un cuscus foarte fin, cu bobul mic dar foarte gustos. Adaugam 500 ml apa fierbinte si  lasam sa fiarba la foc mic, pana se umfla. Daca este nevoie, mai adaugam apa fierbinte. Condimentam cu busuioc  maruntit. 

      Cand cuscus-ul e fiert il adaugam peste carnea cu legume, lasand sa mai dea 2-3 clocote. 

      Este excelent cald, dar si rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu legume si copanele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la punga maggi cu legume fierte pe abur